nondualiteit / advaita

Categorie: Uncategorized (Pagina 1 van 3)

Dus Ik volg Stine Jensen Human

Stine Jensen sprak uitgebreid met filosoof André van der Braak over volgen. De hoogleraar boeddhisme en zenleraar raakte op zijn zeventiende in de ban van de Amerikaanse goeroe Andrew Cohen. Van der Braak verbrak zijn relatie, zei zijn ouders en zijn baan vaarwel en kocht een enkeltje USA. Elf jaar later keerde hij gedesillusioneerd terug naar Nederland.

In 1998 heb ik ook verschillende lezingen van Andrew Cohen bezocht en wat Andre aangeeft in zijn Interview is wel herkenbaar, of het nu in de ban is van, of verliefd zijn op, het ergens bij willen horen, niet alleen maar samen, weg van de eenzaamheid.

klik hier voor de het interview met Andre van der Braak

TIJD om te gaan leven Stef Bos

31 januari 2020

Een nieuw avontuur met de band.

De gewonnen vrijheid van de solo meegenomen naar de band en bij hen thuisgekomen na een lange mooie reis alleen in 2019. De nieuwe stukken van TIJD om te gaan leven waren fijn om gezamenlijk de tanden in te zetten, stukken waarin het optimisme oplicht van iemand die een weg heeft afgelegd. Er was veel materiaal maar voor mij was het kader duidelijk … nummers maken als een horizon waar de zon opkomt…. op de drempel van een nieuwe cyclus staan … nog een beetje met het hoofd bij wat was maar in het hart al voorbij de grens van later. Stukken als Ruimte, Alles wat onhaalbaar lijkt en Mooier met de tijd, die ik al in de solo speelde, hebben hun stek gevonden in een bandversie. Klik op de afbeelding voor het nummer “Ons hoofd is een huis” duet met DiggyDex

1 Alles wat onhaalbaar lijkt
2 De klim
3 Haal mij uit mijn hoofd
4 In de tijd (instrumentaal)
5 Lorelei
6 Mooier met de tijd
7 Nergens geweest
8 Ons hoofd is een huis duet met DiggyDex
9 Ruimte
10 Tijd om te gaan leven
11 Voor de tijd (instrumentaal)
12Voorbij de tijd (instrumentaal)

Ridder van Toledo Stef Bos

15 februari 2019

Drie jaar geleden al ontstond langzaam het idee om songs te schrijven die zowel voor ouders als kinderen toegankelijk zijn. Teksten met verschillende lagen voor verschillende leeftijden met muziek die qua stijl alle kanten op beweegt. Het is een echt bandproject dat gezamenlijk vorm werd gegeven en geschreven. Een van de leukste projecten van de afgelopen jaren omdat het vanuit het niets ontstond, zonder dat we wisten waar het toe zou leiden. Klik op Afbeelding voor het nummer “de Wereld is zo Mooi”

1 Appeltaart
2 De wereld is zo mooi
3 Gorilla
4 In mijn hoofd
5 Kameleon
6 Kijk eens wat ik kan
7 Kus mij wakker
8 Mama is morgen van mij
9 Niemand is de baas
10 Ridder van Toledo
11 Te laat

Ruimte / Stef Bos


Ridder van Toledo (Album)

De wereld is zo mooi

Ik kan niet slapen want de wereld is zo mooi
Er is zoveel om te zien
En het eindigt nooit
Ik kan niet slapen want de wereld is zo mooi

Er zijn wolken in de lucht en zonnestralen
Die samen regenbogen kunnen maken
En er zijn ogen waarin ik kan verdwalen
En ik zou de hemel naar beneden willen halen

http://www.stefbos.nl

Stef Bos met KERN

Mocht bij de aftrap / try-out zijn deze tour “KERN” 2 decemeber in Rilland Bath.

Het onzichtbare willen zingen en het niet kunnen
Het onverklaarbare willen verklaren en het niet kunnen
Het onmogelijk mogelijk willen maken en het niet kunnen
Alles niet kunnen en het toch doen
Dat is misschien De kern
“KERN werd geboren door een verspreking in een gesprek met mijn zoon. Toen ik hem vroeg wat hij later wilde worden en hij geen zin had die open deur in te trappen wilde hij een grap maken door mij hetzelfde te vragen….
Papa, wat wil jij later worden als je groot bent?
Maar hij versprak zich en vroeg….
Papa,wat wil jij later worden als je dood bent?
Daar werd voor mij KERN geboren.
De schoonheid van de vergissing…wat een vraag om te stellen….veel interessanter dan de oorspronkelijke vraag.

Stef Bos met WERELDWIJD

Stef Bos & band met WERELDWIJD vanaf januari 2017 in de theaters in Zuid Afrika, België en Nederland

In een kleine werkkamer in Kaapstad staat een piano.
Het is de broedplaats van een voorstelling die geboren is in Zuid-Afrika en vervolgens vanaf februari 2017 noordwaarts zal vliegen naar de Lage Landen.
Stef Bos (1961, Veenendaal, NL) is naar eigen zeggen bij toeval alle kanten opgewaaid tijdens zijn leven en woont in zijn hoofd in een soort niemandsland.
Een niemandsland tussen Zuid-Afrika, Nederland en België. Dat zijn de landen waar hij thuiskomt als in een haven die hij telkens ook weer verlaat.
Al vroeg in zijn loopbaan na het succes van het lied ‘Papa’ liet de reismicrobe hem niet meer los. Zoekend in de verte naar zijn herkomst.
Want soms heb je afstand nodig om te weten waar je vandaan komt.
Vanaf zijn derde cd ‘Vuur’ ontstond veel van zijn repertoire reizend door Europa en Afrika.
Dat repertoire en de reisdagboeken die hij onderweg volschreef vormen de basis voor een voorstelling die heen en weer beweegt tussen de binnen en de buitenwereld.
Het vreemde als een spiegel om jezelf te leren kennen.
Met Stef Bos, Steven Cornillie, Lené te Voortwis, Martin de Wagter en René van Mierlo

Jan van Delden

Jan van Delden is weer eens even in Nederland om bijeenkomsten te geven.

Woltersum  zat 5 t/m di 8 nov 2016   “EEUWIG ZIJN IS NU ZIJN. Je kunt ons Nu-EenZijn uit het oog verliezen maar niet de werkelijkheid ervan teniet doen.”

Nijmegen  zat 12 nov 2016   “Bevrijding betekent het verleden loslaten en zonder veroordeling naar het heden kijken”

Amersfoort   zat 19 nov 2016 “Niets kan mij pijn doen behalve mijn gedachten”

Hilversum zon 20 nov 2016  Satsang in klank: – De stilte spreekt –

Septon-Durbuy (Belgische Ardennen)   zat 26 nov 2016  “Het innerlijke lied van de heer”

Jan van Delden (Den Haag, 1951) was de rechterhand van de Nederlandse leraar Wolter Keers. Die op zijn beurt een leerling was van Ramana Maharshi en Krishna Menon, twee van de belangrijkste vertegenwoordigers van advaita-vedanta – de leer van het non-dualisme – in het India van de eerste helft van de vorige eeuw.

De mooie metafoor die Jan gebruikt is de Stoelendans. Ik heb Jan een paar mogen ontmoeten de helderheid spettert ervan af.

hieronder in het de matafoor de stoelendans.

Jiddu Krishnamurti in Ommen

De Sterkampen in Ommen[bewerken]
In 1922 kreeg Krishnamurti een stuk grond in bezit in Ojai (Californië). In 1924 kreeg hij van baron van Pallandt bij Ommen het Kasteel Eerde en een deel van het landgoed Eerde in bezit. In hetzelfde jaar werd hier het eerste zogeheten Ster Kamp gehouden.
Nadat op 13 november 1925 Krishnamurti’s broer Nitya was overleden, werd D. Rajagopal op 25 november 1925 benoemd tot algemeen secretaris en internationaal penningmeester van de Orde van de Ster in het Oosten.
Reeds in 1925 begon Krishnamurti zijn volgelingen duidelijk te maken dat hij die een ander volgt ophoudt de waarheid te volgen, waarmee hij stelselmatig afstand nam van zijn wereldleraarschap. Op 3 augustus 1929 ontbond hij te Ommen de Orde van de Ster in het Oosten, die op dat moment over de hele wereld zo‘n 40.000 leden telde. Krishnamurti brak formeel met de Theosofische Vereniging in 1930, en ging over de hele wereld lezingen houden om mensen ‘onvoorwaardelijk vrij te maken’ van organisaties en rituelen die het zoeken naar de waarheid belemmeren. Hij bleef overigens tot zijn dood contacten houden met de vooraanstaande leden van de Theosofische Vereniging. In Ommen was ook Greet Hofmans een trouwe volgeling van Krishnamurti geweest.
Krishnamurti reisde tot zijn dood op en neer tussen Amerika, India en Europa, waar zijn lezingen altijd een groot gehoor vonden. De onder zijn invloed opgerichte scholen te Brockwood Park (Verenigd Koninkrijk), Rishi Valley (India) en Ojai (VS) proberen zijn denkbeelden te verbreiden.

bekijk hier een filmpje over een stukje geschiedenis Ommen spiritueel centrum van Europa.

ik zelf was deze vakantie in de gelegenheid om het landgoed Eerde te bezoeken.
hieronder de foto’s

IMG_3215      IMG_3235

IMG_3204IMG_3224    1001004006889077

« Oudere berichten

© 2021 Wat ons beweegt

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑