Nicky Verbeek    nicky

Op zomaar een dag was er dat moment, dat ene enkele moment van waaruit zelfrealisatie ontsprong. Zonder enige voorbode, verwachting of ‘spiritueel zoeken’ kwam ik in een glorieuze hereniging met mij Zelf. Deze directe en ultieme eenheidservaring heeft mij in een fractie van nog geen seconde mijn totale ‘potentie’ laten kennen.


Douwe Tiemersma    

Douwe Tiemersma deed de studies biologie en filosofie in Amsterdam. Enkele jaren was hij biologiedocent op Pedagogische Academies, daarna hoofdmedewerker en docent wijsgerige antropologie en interculturele filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde op Body schema and body image. An interdisciplinary and philosophical study (Swets, Amsterdam/Lisse 1989). Als advaitaleraar hield hij gesprekken/satsangs sinds 1980, na zijn ingrijpende ontmoeting met Sri Nisargadatta Maharaj in Bombay die hem een inwijding gaf. Ook gaf hij lessen pranayama, meditatie en hathayoga in het advaitaperspectief, vanaf 1972 na zijn yoga-lerarenopleiding. Hij was mede-oprichter en eindredacteur van het blad InZicht. Wegen van radicaal zelfonderzoek. In allerlei tijdschriften verschenen zijn teksten. Al zijn activiteiten waren samengebracht in het Advaita Centrum te Gouda. Hij overleed op 3 januari 2013.

hieronder een van de vele geluidsfragmenten van Satsangs die Douwe Tiemerma gaf vooral op Schiermonnikoog.

20111123 Illusies doorzien

 

Alexander Smit in gesprek met Jan Foudraine Wat is psychotherapie?

Alexander Smit (spiritueel leraar) in gesprek met Jan Foudraine ( Nederlandse psychiater, psychotherapeut) hadden in de prive sfeer een gesprek over wat nu eigenlijk psychotherapie is.  Alsof Alexander in gesprek is met zichzelf,  psychiater Jan Foudraine, beter bekend onder de naam die hij van Osho kreeg: Swami Deva Amrito. Amrito was ook een soort van sidekick en vaste bezoeker van de bijeenkomsten met Alexander Smit. Het mooi om te horen hoe dit gesprek op intellectuele manier een antwoord probeer te vinden naar wat is psychotherapie.